23948sdkhjf

Maritime storspillere bag ny unik LNG-koalition

LNG: en længere stribe af store maritime interessenter er gået sammen i en ny koalition, der skal promovere LNG som drivmiddel
En ny, bredt funderet international koalition under navnet SEA/LNG vil samarbejde om at få sat yderligere skub i promoveringen af LNG som fuel. Koalitionen tæller store navne som General Electric Marine, Mitsubishi, Wärtsilä, DNV-Gl, Lloyd's Register, Engie, ENN Group, Shell Downstream, Qatargas, Carnival Corp., NYK Line, Tote Maritime og Rotterdam Havn. Koalitionens må er at operere både på den tekniske og politiske scene. Herunder naturligvis med fokus på LNG som miljøvenligt alternativ til oliebaseret fuel.

Koalitionen lægger ikke skjul på, at man ser det som en stor styrke, at man har sammensat en gruppe af aktører, der dækker stort set hele fødekæden inden for LNG-drift. Fra producenter over klasseselskaber og motorproducenter til havne og rederier. Og det er en nødvendig stærk gruppering, hvis man skal samle tilstrækkelig pondus til at kunne påvirke beslutningstagere i såvel det maritime miljø som på politisk plan - globalt set, vurderer bl.a. vice president Timo Koponen fra Wärstsilä i en kommentar.

En af de store udfordringer i LNG-regi er bl.a. at få myndighedernes støtte og opbakning til at opdyrke bedre bunkerfaciliteter i en række havne verden over. Det er lykkedes sporadisk, men hvis LNG skal helt i front som alternativ til diverse typer fuelolie, så skal der anderledes skub i oprettelsen af bunkerstationer i først og fremmest de ledende havne på verdensplan, lyder parolen. Dertil skal koalitionen i øvrigt arbejde fokuseret på at bearbejde nationale og internationale myndigeder, så bl.a. LNG får kredit for at præsentere sig som den miljøvenlige fueloption, der er.

Kilde: Wärtsilä
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109