23948sdkhjf

HH Ferries’ Q2 præget af ID-kontrol og positive miljøbeslutninger

Færgetrafikken på Øresund blev i andet kvartal 2016 tydeligt påvirket af ID-kontrollen, som lagde en dæmper på trafikken af personbiler og passagerer.

Fremgangen i antallet af overførte lastbiler og busser kunne ikke opveje effekterne af de pålagte ID-kontroller, som i kvartalet omfattede ca. 850.000 personer, og som fortsat koster HH Ferries betydelige månedlige millionbeløb at gennemføre. Det skriver HH Ferries i dag i en pressemeddelelse.

”Udviklingen for overførsel af busser og lastbiler er fortsat positiv. Vi satte ny rekord med 37.700 overførte lastbiler i maj måned, og udviklingen understreger den betydning, som den flydende bro mellem Helsingør og Helsingborg har for europæisk samhandel. Desværre påvirker ID-kontrollen bil- og passagertrafikken,” udtaler Henrik Rørbæk, administrerende direktør i HH Ferries, og fortsætter:

”Vi oplever fortsat, at selv om vores kontrol er velfungerende og smidig, så opfatter mange rejsende kontrollen som generende og forventer, at turen med konkurrerende ruter er mindre besværlig. Den dobbelte ID- og grænsekontrol generer ikke blot vores kunder og dermed forretningen. Den er også fortsat stærkt konkurrenceforvridende, og vi bruger mange ressourcer på at drøfte bedre løsninger med svenske og danske politikere, som viser forståelse for problemerne uden dog at komme med konkrete løfter om kompensation eller alternativer.”

Henrik Rørbæk kommer også med en status på rederiets ambitiøse projekt, der vil gøre HH Ferries til en frontløber i verden på el-færge-området:

”I maj måned traf HH Ferries beslutning om at ombygge de to færger 'Tycho Brahe' og ’Aurora’ til batteridrift som led i vores miljøstrategi. Ombygningen er den største enkeltstående projektinvestering i virksomhedens historie og vil udgøre næsten 300 mio. svenske kroner. INEA, som er EU’s forvaltningsorgan for innovation og netværk, har valgt at støtte projektet med ca. 120 mio. svenske kroner, forklarer han og fortsætter:

”Investeringen vil være til glæde for det lokale miljø og styrke integrationsindsatsen i Øresundsregionen, og vores rejsende vil opleve den samme regularitet som hidtil i kombination med renere luft og mindre støj.”

Kilde: HH Ferries
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109