23948sdkhjf

Fuld fart rundt om Fyns bælter

SOMMER PÅ VANDET: ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe” lyder meget officielt. Og det er det da også. I år med start på den nytradítionsrige sejlads i Nyborg mandag 25. juli.
År tilbage var sejladserne Fyn Rundt og ikke mindst Sjælland Rundt de helt store hit hos sejlerfolket. Med mange tusinde deltagere i de største år. Helt så mange kan man ikke samle til ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe”, men til gengæld sejler de 37 seje gamle tilmeldte skibe – hvor de moderne sejlere vist nok har nedgraderet Fyn Rundt-ånden noget.

Faktisk er rundturen for de deltagende skonnerter, galeaser – og en enkelt slup – ved at blive en af Det Blå Sommerdanmarks større begivenheder. Det mener arrangørerne i hvert fald selv, man kan tillade sig at påstå. Feltet består i øvrigt af en blanding af danske enheder og så en større håndfuld norske, svenske, tyske og en enkelt hollandsk enhed. De fremmede skuder sejler i øvrigt i deres egen lille konkurrence, meldes det. Men ikke noget om, hvorfor det er således arrangeret.

En anden enhed lidt uden for konkurrence gælder Nationalmuseets egen båd – sluppen ’Ruth’ – der nu er totalrenoveret og sendt på præsentationstogt. Den er ført tilbage til sin helt oprindelige form fra 1854, og det betyder også, at den naturligvis sejler helt uden motor. Sejlene er desuden også af den oprindelige type – vævet af bomuld – og tovværket lavet af rene naturmaterialer.

Togtet rundt om Fyn starter som sagt i Nyborg 25. juli og går derfra norden om via Kerteminde, Middelfart, Assens, Marstal og Svendborg. I alle byer vil der være god anledning til at se skibene og deltage i forskellige aktiviteter i og omkring skibene.

Kilde: Fyn Rundt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125