23948sdkhjf

Maersk Line-hovedhavn planlægger stor udvidelse

SHIPPING: Den malaysiske storhavn Tanjung Pelepas, der delvist opereres af APM Terminals, melder klar til at udvide sin kapacitet for 2,1 mia. dollars.
Maersk Line og andre operatører, der frekventerer containerhavnen Tanjung Pelepas på Malaysias vestkyst (ikke så langt nord for Singapore), kan se frem til en yderligere udbygning af storhavnens faciliteter. Det er er således besluttet, at man vil investere 2,1 mia. dollars i en udbygningsplan, så havnen vil kunne nå et minimum på 13,2 mio. TEU om året - mod et nuværende loft på 10,5 mio. TEU. Og med næste etape i planerne at nå et kapacitets mål i 2030 på 22,2 mio. TEU.

Investeringsplanerne strækker sig videre over de næste fem til femten år og vil bestå både af en udvidelse af havnearealerne og en løbende modernisering / automatisering af havnens materiel. Hvad selve havnen angår drejer det sig etapevis om anlæg af seks nye anløbspositioner over en tre kilometerstrækning i den meget specielle havn, der strækker sig som én lang anløbsplads i flere kilometers længde. Havnen er desuden meget let at anløbe og afgå fra.

Tanjung Pelepas havde i 2015 en omsætning på 9,1 mio. TEU med en 7,1 procents fremgang i forhold til 2014.

Kilde: APM Terminal / Tanjung Pelepas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11