23948sdkhjf

Maersk Drilling klar til at indsætte ny rig

OFFSHORE: Maersk Drilling har sent sin nyindkøbte borerig ’Maersk Highlander’ af sted mod Nordsøen og Culzean-feltet i britisk sektor, hvor den skal i arbejde de næste fem år.
Mens meget fokus, for så vidt angår Maersk Oil, i den forløbne uge har været på tabet af operatørkontrakten på Al Shaheen-feltet i Qatar, er samme selskab med partnere på vej til at modtage en ny arbejdshest fra Maersk Drilling på det p.t. potentielt største britiske oliefelt – Culzean.

Aktuelt er arbejdshesten lig med harsh environment jackup-boreriggen ’Maersk Highlander’, som Maersk Drilling for ca. en måned siden overtog på bygningsfalderebet fra svært økonomisk pressede amerikanske Hercules Offshore (som ’Hercules Highlander'). Riggen var faktisk nærmest forudbestilt til det job, som den nu skal udføre for Maersk Oil og kompagni, men altså nu i Maersk Drilling-regi.

Afskibet mod nord

’Maersk Highlander’ er således lige nu afskibet fra Jurong Shipyard i Singapore på en af det hollandske specialrederi Dockwises heavylift-enheder med kurs mod Culzean-feltet, der ligger ca. 250 km nordøst for Aberdeen. Feltet regnes for det potentielt største oliefelt, opdaget på britisk sektor, inden for det seneste tiår. Det forventes, at feltet indeholder mindst 250-300 mio. tønder olie.

’Maersk Highlander’ blev sammen med en femårs-kontrakt på opgaven overtaget af Maersk Drilling for 190 mio. dollars, og den samlede værdi af opgaven estimeres til at lyde på 420 mio. dollars, inklusive en såkaldt mobiliseringskompensation på ni mio. dollars. Riggen er lidt atypisk for Maersk Drilling i forhold til selskabets ”selvkomponerede” design. Den er tegnet af selskabet Friede & Goldman som en JU2000E-rig, der kan operere ned til 400 fods vanddybde og 30.000 i boredybde under højt tryk. Besætningen anslås til ca. 150 personer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125