23948sdkhjf

Norden sælger fire post-panamaxere

Rederiet Norden skruer ned til kun at beskæftige supramax- og panamax-enheder ved at sælge de fire post-panamaxere, rederiet fik leveret i 2010.
KØB & SALG: D/S Norden meddeler, at man nu følger op på sin nye strategi – under navnet Focus & Simplicity – ved at sælge de fire post-panamax-enheder ’Nord Delphinus’, 'Nord Dorado’, ’Nord Pisces’ og ’Nord Pyxis’, hvor de tre første er på ca. 14.167 t.dv., mens sidstnævnte måler 14.500 t.dv. Alle er bygget på Shanghai Shipyard.

Ifølge Norden tager rederiet et samlet tab på 16 mio. dollars på handelen, i forhold til regnskabstallene. Indtægten ved salget skal reinvesteres i enheder i supramax og panamax, pointeres det. Salget medfører, at Norden nu er helt ude af segmenterne for enheder større end netop de to, der skal geninvesteres i.

Beslutningen om at geninvestere betyder også, at rederiet ikke umiddelbart forventer, at handelen vil få indflydelse på resultatet for året. Der fokuseres på den underliggende drift, der vil være upåvirket af salget, fortæller rederiet. Norden forventer derfor stadigt et resultat for året på mellem –60 mio. dollars og +30 mio. dollars.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093