23948sdkhjf

A.P. Møller - Mærsk i logo-strid med mini-shippingfirma

Den hvide syvtakkede stjerne på lyseblå baggrund er verdens mest berømte danske logo og har været det i mange år. Ikke mindst inden for shippingverdenen. Men nu har en anden dansk shippingvirksomhed også fundet frem til en kombination med stjerner i blå-hvid kombination. Og det er faldet mægtige A.P. Møller - Mærsk for brystet med beskyldning om efterligning.
 
Konkret gælder det selskabet World Wide Traffic, der dog til forskel fra Mærsk benytter en kombinationsløsning med tre stjerner inde i hinanden, hvoraf de to yderste er mangetakkede og kun den inderste syvtakket – om end i dette logo blå. Og indenhaver Bashkim Kamberi udtaler i forbindelse med sagen, at han klart afviser et sammenfald mellem de to logoer, og derfor afviser at ændre sit firmas kendetegn.
 
Han har derfor som modsvar mod indstævning ved Sø- og Handelsretten i sagen selv bedt formanden for A.P. Møller - Mærsk, Ane Uggla, om at optræde som retsvidne i sagen. Det er i første ombæring afvist af retten, men den beslutning har benævnte Kamberi klaget til retten over. Og der står denne lille logo-sag altså for nærværende.
 
Kilde: Ekstra Bladet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063