23948sdkhjf

500.000 dollars i kompensation for omkomne 'El Faro'-besætningsmedlemmer

Efterdønningerne efter det dramatiske forlis af containerskibet 'El Faro' sidste efterår ruller stadigt ind. Senest har rederiet Tote Maritime meddelt, at man har indgået forlig med 10 familier ud af de 33, der var involveret direkte i forliset gennem afdøde besætningsmedlemmer. Aftalen lyder på, at familierne hver accepterer et kompensationsbeløb på 500.000 dollars.
 
Konkret har de spidsfindige amerikanske jurister ladet kompensationen betale for ”før-død smerter og anden skadesforvoldelse samt økonomiske tab (for familierne)”. Men det er ikke gjort med aftalen mellem rederiet og de familier, idet en del af disse og andre blandt de resterende 23 af slagsen også har retskrav i spil mod skibets kaptajns bo – selv er han som bekendt også er død. De 23 ”udestående” familier er stadigt i forhandlinger med Tote Maritime og myndighederne omkring deres krav.
 
Ifølge National Transportation Safety Board kan det i øvrigt næsten konkluderes, at 'El Faro's skrog slog læk, og at det mistede fremdriften, kort før man også mistede kommunikationen med omverdenen, inden skibet sank i hurricane Joaquin.
 
Kilde: Tote Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079