23948sdkhjf

Det skal være slut med maritim sexchikane

Det skriver Anne H. Steffensen, adm. direktør Danmarks Rederiforening, Andreas Nordseth, direktør Søfartsstyrelsen og Ole Philipsen, formand for Dansk Metals maritime afdeling og CO-Søfart, i en kronik på Rederiforeningens hjemmeside. Kronikken er skrevet på baggrund af en ny rapport om sexchikane til søs. Rapporten fastslår, at der desværre stadig er kvinder, som udsættes for seksuel chikane på deres maritime arbejdsplads.
 
Som branche er skibsfarten international, og der gælder internationale regler om arbejdsforhold m.m. Danske rederier og fagforeninger har længe arbejdet på at få mobning og chikane ind som en del af guidelines til den grundlæggende konvention om arbejdsforhold til søs, og det lykkedes i februar. Dermed opfordres landene til at støtte rederierne i at have retningslinjer for håndtering af dette. Den europæiske rederiorganisation, ECSA, og den globale rederiorganisation, ICS, har sammen med deres modparter udarbejdet materiale til at hjælpe skibe og rederier med at håndtere emnet. 
 
Kulturen og omgangsformerne på skibene er vigtige, da besætningers sammensætning kan være meget forskellig i forhold til f.eks. nationalitet og kultur. Dette gør emnet svært, og skibets sikkerhedsorganisation bør derfor være uddannet i at håndtere situationer med mobning og sexchikane.
 
Der skal arbejdes for en øget bevågenhed omkring udfordringer og løsninger vedrørende chikane, at håndtering af mobning og chikane bliver en obligatorisk del af uddannelsen af sikkerhedsorganisationens medlemmer på skibene og at få oprettet en hotline hos Søfartens Arbejdsmiljøråd, hvor den søfarende kan henvende sig for råd og vejledning,
 
Den 17. marts inviterer Søfartens Arbejdsmiljøråd til gå-hjem møde, hvor bl.a. rapportens forfattere vil være blandt talerne. 
 
Kilde: Rederiforeningen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143