23948sdkhjf

Wärstsilä skal levere maskineri til verdens første LNG-drevne isbryder

Under den store internationale maskinerikongres CIMAC, der i år afholdes i Helsingfors, har Wärtsilä kunnet meddele, at koncernen skal levere lidt af en prestigeordre i form af motoren til verdens første LNG-drevne isbryder – der så også er finsk. Det gælder skibet 'Polaris', der skulle blive verdens mest miljøvenlige af sin slags – hvis man fraregner de atomdrevne enheder.
 
'Polaris' er beregnet til at ”ankomme” til næste år, som et led i festligholdelsen af Finlands 100 år som selvstændig nationen i kølvandet på det gamle Ruslands sammenbrud mod slutningen af Første Verdenskrig. Temaet for 100-året er ”Sammenhold”, og det er da også helt bevidst, at man har valgt at kombinere en finsk specialitet som isbrydere med en finskbygget motor.
 
Aktuelt vil Wärtsilä gå til opgaven med sin 34DF (Dual Fuel)-motor, der allerede har vundet fint indpas i markedet for LNG-motorer. Der bliver dog tale om hele fem udgaver af motoren i 'Polaris', idet der skal installeres en 8-cylindret, to 9-cylindrede og to 12-cylindrede versioner af motoren. Dertil kommer en aftale om fem års vedligehold.
 
Kilde: Wärtsilä
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078