23948sdkhjf

Verdens største havmøllepark i fuld gang

Walney Offshore Windfarms i engelsk farvand, med DONG Energy som majoritetsejer, er nu fuld produktionsklar.
Verdens pt. største havmøllepark, Walney Offshore Windfarms, i engelsk farvand ud for Cumbriens kyst, er netop blevet erklæret fuldt idriftsat med samtlige 102 møller i gang med at producere CO2-fri strøm til det britiske elnet.

Havmølleparken, der udgøres af Walney 1 og 2, er et joint venture mellem DONG Energy (50, pct.), SSE (25,1 pct.) og OPW ( 24,8 pct.). Med en samlet kapacitet på 367 MW kan Walney forsyne op til 320.000 husstande med grøn strøm og har skabt ca. 60 arbejdspladser på det nye driftscenter i Barrow-in-Furness.

Walney 2 er verdens hurtigst opførte store havmøllepark. Samtlige møller og kabler blev installeret på blot fem måneder og 13 dage, hvilket er rekordtid for sektoren. Færdigbygningen i februar var en vigtig milepæl for industrien og DONG Energy’s fokus på yderligere udbygning af havmølleindustrien og reducering af omkostninger.

Walney er også banebrydende hvad angår finansieringen, da dette er den første britiske havmøllepark nogensinde, der har tiltrukket investeringer fra en pensionsfond og en kapitalfond forud for opførelsen.  OPW, et konsortium bestående af den hollandske pensionsfond PGGM og kapitalfonden Ampere Equity Fund, overtog i december 2010 en ejerandel på 24,8 pct. i projektet.
 
Partnerskabet med PGGM og Ampere Equity Fund viser klart, at institutionelle investorer er parate til at investere i velstrukturerede anlægsprojekter inden for havmølleindustrien i partnerskab med markedsledende aktører i industrien. DONG Energy har en andel på omkring 30 procent af offshore vindmøllemarkedet i Europa.

“I DONG Energy er vi meget tilfredse med, at vores rekordsættende projekt nu er i fuld drift og leverer ren energi fra Storbritanniens rigelige vindressourcer direkte til elnettet. Walney er det første projekt i Storbritannien, der har tiltrukket institutionelle investorer forud for opførelsen - og med den hastighed og effektivitet, hvormed projektet er blevet opført, har det til fulde levet op til den tillid, som investorerne har udvist. Det er vidnesbyrd om vores engagement i udbygning af offshore vindkraft i Storbritannien og reducering af omkostninger,” siger Benjamin Sykes, DONG Energy’s Director of Operations, UK Wind Power. Han suppleres af Jim Smith, SSE’s Managing Director:
“Walney er et godt eksempel på, hvor meget havmølleindustrien er modnet som industri på relativt kort tid, og vil yde et væsentligt bidrag til den britiske regerings CO2 reduktionsmål og ambitioner om forsyningssikkerhed.”

Kilde DONG Energy
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078