23948sdkhjf

Tysk "traumschiff" udflages

Det går ikke upåagtet hen i Tyskland, at et af landets moderne nationale symboler i populærkulturen udflages.
Et af de moderne tyske nationale symboler i populærkulturen ”Das Traumschiff” (alias krydstogtskibet Deutschland) stryger det sort-røde-gule flag agter. I stedet skal skibet, som i 13 år har været rammen om ZDF’s Soap Opera Das Traumschiff, hejse det langt billigere maltesiske flag.

Deutschland blev bygget på HDW-værftet i Kiel i 1998 til det tyske Peter Deilmann Reederei. I 2010 måtte Deilman-rederiet imidlertid afhænde Deutschland til investeringsselskabet Aurelius. Salget skete efter en lang periode med anstrengt økonomi i det familieejede rederi, der var oppe imod andre tyske krydstogtoperatører med langt større flåder, som alle er under billigere flag end det tyske.

Ifølge det tyske medie The Local ser Aurelius dog først og fremmest på bundlinjen, og har ikke den samme nationale veneration som skibets oprindelige ejer. Meddelelsen om det snarlige flagskifte fik ifølge The Local da også i sidste uge Deutschlands kaptajn til at skrive et brev til den nye reder, hvori han på vegne af sig selv og hans besætning beklagede beslutningen om at stryge det tyske flag. Dette medførte imidlertid, at kaptajnen sidste torsdag blev bedt om at afmønstre øjeblikkelig.

Episoden har vakt en vis opmærksomhed i Tyskland, da Deutschland lige nu fungerer som hotelskib under De Olympiske Leje i London. Ydermere besøgte den tyske præsident Joachim Gauck forleden Deutschland, der, som det nationale symbol det stadigt er, skal sejle de tyske atleter hjem fra London 13. august.
 
 
OPDATERING: Efter den megen medieomtale af udflagningen af Deutschland, har rederiet nu i en pressemeddelelse meddelt, at skibet alligevel forbliver under tysk flag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062