23948sdkhjf

Rusland anklager Greenpeace efter piratlov

Også den danske deltager inddrages i den kommende retssag
30 Greenpeace-aktivister har nu siden 19. september været tilbageholdt i Rusland, efter at de forsøgte at komme om bord på en gazprom-platform ud for Nordrusland. Aktionen skulle sætte fokus på farligheden af at udsætte Arktisk for en mulig miljøkatastrofe ved f.eks. et olieudslip.
 
Og selv om præsident Vladimir Putin for nogle dage siden nedtonede de russiske repressaliemuligheder mod aktivisterne ved at afvise, at der var tale om en pirataktion (anklagerens første udmelding), så er det netop, hvad anklagemyndigheden i Murmansk har valgt at køre sagen videre efter.
 
Og det betyder, at bl.a. den danske aktivist Anne Mie Roer Jensen (studerer på Marstal Navigationsskole men fungerede som 3. styrmand om bord på aktionsskibet Arctic Sunrise) risikerer op til 15 års fængsel. 
 
Hele sagen har i øvrigt stor mediebevågenhed og bevågenhed i det hele taget. Senest bl.a. i forbindelse med en Champions League fodbolskamp i Basel, Schweiz, hvor netop det Gazprom-finasierede fodboldhold var på besøg. Her foldede der sig et kæmpebaner ud på stadion med påskriften "Free the Arctic 30 - Dont foul the Arctic - Greenpeace".
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078