23948sdkhjf

Rusland og Holland i diplomatisk krise

Pro-Greenpeace diplomatisk aktion fra hollandsk side afvises af Rusland
Rusland agter ikke at deltage i en hollandsk domstolshøring omkring tilbageholdelsen af Greenpeace-skibet Arctic Sunrise og de 30 aktivistyer, der var ombord, da de blev taget til fange af russiske myndigheder i forbindelse med en aktion mod en Gazprom-platform i russisk farvand.
 
Sagen er nu ved at udvikle til en decideret diplomatisk krise mellem Holland og Rusland. Arctic Sunrise er registreret i Holland og flere af aktivisterne kommer desuden fra landet. Derfor har man bebudet høringen iværksat, men den vil Rusland altså ikke stille op som part i. Forholdet mellem de to lande er i øvrigt yderligere kølnet efter at hollandske myndigheder har tilbageholdt en russik diplomat med baggrund i, at skulle have mishandlet sine børn. Rusland har til gengæld truet med at stoppe importen af hollandske tulipaner og majeriprodukter - med baggrund i påståede sikkerhedshensyn til forbrugerne!
 
De 30 aktivister har siddet tilbageholdt i over 30 dage, og senest er en appel om løsladelse blevet afvist. Blandt de 30 er også den danske navigatørstuderende Anne Mie Roer Jensen. Greenpeace kører dog kampagner på mange planer for at holde sagen varm i medier og på politisk plan. 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078