23948sdkhjf

Greenpeace sag eskalerer

Hollandsk domstol bad i går Rusland løslade Greenpeacefolk - uden resultat
Den internationale havrets domstol i Hamburg, der behandler sagen om interneringen af de 30 greenpeace-aktivister fra skibet Arctic Sunrise, er foreløbigt kun blevet mødt med ægte russisk kulde oven på dommer Lisebeth Lijnzaad & Co. konklusion om, at Rusland "Overtræder menneskerettigehderne" i forbindelse med den fortsatte varetægtsfængsling af aktivisterne - og tilbageholdelse af skibet.
 
Ikke alene erklærede tribunalet tilbageholdelsen af aktivisterne for retsstridig. Det er selve tilbageholdelsen af skibet også i henhold til international ret.
 
Retssagen holdes på hollandsk foranledning fordi Arctic Sunrise er registreret her, men tribunalet har ikke megen anden myndighed at gøre med end sin stillingtagen til omstændighederne i forhold til bl.a. den internationale havretskonvention, menneskerettigheder etc. Både Holland og Rusland (dengang Sovjet) underskrev i 1982 den FN-konvention om havret, det benyttes som retsligt grundlag i anledningen.
 
Men overtrædelser af dem var Rusland ikke indstillet på at lytte på, idet de tre delegationspladser, der var reserveret Rusland, stod tomme under retsmødet. Rusland er så langt kold over for alle argumenter i sagen. Det er dog så langt godtgjort, at man vil retsforfølge aktivisterne efter en hooligan-sigtelse og ikke pirateri, som først bebudet. Det sidste ville kunne give 30 års fængsel, mens hooliganisme "kun" kan give op til syv års fængsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095