23948sdkhjf

Havnen ved Enstedværket overtaget af Vattenfall

DONG Energy har netop indgået en aftale med Vattenfall om, at Vattenfall overtager DONG Energy's ejerandel på 50 pct. af Ensted Transithavn.
En aftale, om at Vattenfall overtager DONG Energy's ejerandel af Ensted Transithavn på 50 pct., er netop underskrevet. Enested Transithavn drives i dag af selskabet I/S ETH, som nu bliver 100 procent ejet af Vattenfall. De 11 medarbejdere, der står for at drive havnen, bliver ikke berørt af transaktionen mellem DONG Energy og Vattenfall.

"Udover en synkronkompensator, som sikrer stabilitet til elforsyningen i den ene halvdel af Danmark, har vi ikke flere produktionsaktiviteter i drift på Enstedværket og havnen. Derfor er det en god løsning for os, at Vattenfall nu overtager vores ejerandel af transithavnen, da de eller de fremtidige ejer af deres kraftværker fortsat har behov for at transitere kul i Danmark," siger Peter Thomsen, Vice President i DONG Energy.

DONG Energy's beslutning om at forlade Ensted Transithavn betyder blandt andet, at der kommer nyt liv på transithavnen ved Stigsnæsværket. I september sidste år ankom det første kulskib til Stigsnæs efter to års stilstand.

”Vi har nu taget transithavnen ved Stigsnæsværket i brug, da den har en bedre placering i forhold til vores forretning. Havnen ved Stigsnæsværket giver kortere sejlture både for de store skibe, der kommer med træpiller og kul samt for de pramme, der efterfølgende skal sejle træpillerne og kullene ud til vores værker,” siger Peter Thomsen.

Aftalen mellem DONG Energy og Vattenfall er betinget af myndighedernes godkendelse.

Kilde: DONG Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073