23948sdkhjf

Ny Thyborøn-Aggerfærge klar i 2017

FÆRGER: Kommunalbestyrelserne i Thisted Kommune og Lemvig Kommune tager næste måned stilling til stor færgeinvestering.
Bestyrelsen for Thyborøn Agger Færgefart har besluttet, at der skal bygges en helt ny moderne færge, som fra 2017 skal forbinde Thyborøn og Agger Tange, i stedet for den nuværende færge Kanalen, som er næsten 40 år gammel.
 
Samtidigt skal færgelejerne udskiftes, og på Thyborønsiden flyttes færgelejet ind i lagunen lidt syd for det nuværende færgeleje. Den nye placering medfører markant færre udgifter til oprensning af sejlrende fremover. Desuden giver det bedre forhold for sejladsen, og dermed færre aflyste afgange på grund af dårligt vejr.
 
Thyborøn Agger-færgen transporterer årligt cirka 5.000 lastbiler, 50.000 personbiler og 140.000 passagerer, og har timedrift i perioden 6 – 18, samt til klokken 20.20 i sommermånederne.
 
"Det er en nødvendig investering i områdets fremtid. Færgen er vigtig, både i forhold til pendlere imellem Thy og Thyborøn, lastbiltransport, og de mange turister som benytter ruten som en forbindelse imellem to spændende turistområder,” udtaler borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune, der også sidder i bestyrelsen for Thyborøn Agger Færgefart.
 
Investeringen i en ny færge forventes at koste cirka 40 millioner kroner, og de nye færgelejer et beløb i samme størrelsesorden - altså i alt 80 millioner kroner.
 
Den nye færge er større end den nuværende og kan betjenes af to mand, mens den nuværende betjenes af tre mand.
 
En stor del af udgifterne til den nye færge og de nye færgelejer kan således finansieres igennem besparelser til personale og udgifter til oprensning af sejlrender. Derudover forventes der en mindre stigning i passagertallene, idet man i dag oplever, at nogle fravælger at bruge færgen, når der er ventetider.
 
Kommunalbestyrelserne i Thisted Kommune og Lemvig Kommune skal ifølge færgeselskabets vedtægter godkende projektet, som vil blive fremlagt i kommunalbestyrelserne i september.

Kilde: Lemvig Kommune

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097