23948sdkhjf

Esvagt solgt til kapitalfondene 3i Infrastructure og AMP Capital

OFFSHORE: De to danske ejere af Esvagt har solgt rederiet til 3i og AMP Capital for 4,1 mia. kroner. ”Vi har vurderet, hvordan vi bedst muligt kan varetage Esvagts langsigtede interesser”, lyder det fra Mærsk.
Ejerne af Esvagt, Mærsk-gruppen med 75 pct. og selskabet ESE Holdning med de resterende 25 pct., har solgt Esvagt til de to kapitalfonde 3i Infrastructure og AMP Capital for 4,1 mia. kroner. Det oplyser partnerne i dag i en pressemeddelelse.

”Esvagt er et sundt og veldrevet selskab med en exceptionel operationel kompetence, og vi har vurderet, hvordan vi bedst muligt kan varetage Esvagts langsigtede interesser, da de ikke er en del af Mærsk-gruppens kerneforretning,” siger CFO i Mærsk-gruppen og bestyrelsesformand i Esvagt, Trond Westlie, og fortsætter:

”Salget til 3i og AMP Capital har vist sig at være den bedste måde at sikre Esvagts fortsatte udvikling, baseret på rederiets stærke kultur og historie, mens der samtidigt skabes værdi for ejerne.”

Håb om langsigtede investeringer

Kent Kirk, medstifter af Esvagt og medejer i ESE-Holding, siger:

”Esvagt blev etableret i 1981, da der var stor arbejdsløshed i fiskeriet. Mange meget kompetente medarbejdere, både nuværende og tidligere, har været beskæftiget i rederiet, og vi er glade for, at vi er i stand til at tilbyde et stort antal unge mennesker en karriere til søs.” 

”Næsten 25 år i Mærsk-gruppen har betydet, at Esvagt nu er førende inden for sikkerhed til søs. Og vi er glade for, at vi med salget til 3i og AMP Capital har fundet nogle ejere, der vil investere langsigtet i rederiet,” slutter Kent Kirk.

Esvagt skal ekspandere oversøisk

Fra 3i, der herhjemme er bedst kendt for ejerskabet af Scandlines, udtaler Ben Loomes og Phil White, managing partners og co-heads:

”Vi er glade for at investere i Esvagt, der er en ledende operatør af standby rescue-fartøjer til en mangeartet kundebase inden for offshore. Esvagt har en succesfuld historie i sit kernemarked, der består af Danmark og Norge."

"Den stærke markedsposition positionerer Esvagt til også at udbrede succesen oversøisk og ekspandere yderligere i offshore vind-sektoren. Og vi ser derfor frem til at arbejde sammen med Esvagts ledelse omkring dette, og levere et attraktivt udbytte til vores aktionerer,” lyder det endvidere fra 3i.

FAKTA – Esvagt
Esvagt har godt 800 medarbejdere, hvoraf størstedelen er søfolk fordelt på rederiets i øjeblikket 43 skibe.

Nybygningsprogrammet består aktuelt af to enheder; et service og operationsfartøj til offshore vind samt et crew change-fartøj til rederiets olie- og gasoffshoreaktiviteter, der udgør størstedelen af aktiviteterne.

Esvagt omsatte for 943 mio. kr. sidste år, der var rederiets hidtil bedste år siden etableringen i 1981. Overskuddet i 2014 blev på 251 mio. kr.

Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172