23948sdkhjf

DSV køber UTI Worldwide for 9 milliarder kroner

DSV køber den amerikanske transportvirksomhed UTI Worldwide for en pris på 1,35 mia. dollars, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.
Det er ikke et kæmpe chok, at DSV køber selskabet. I december sidste år var de to selskaber i dialog, men da mundede forhandlingerne ikke ud i en handel. Siden er UTI Worldwides aktiekurs faldet markant efter en periode, hvor selskabet har haft massive udfordringer med at tjene penge.

Tilbuddet til det amerikanske selskabs aktionærer lyder på 7,10 dollars per aktie og udgør en præmie på 50 procent i forhold til lukkekursen torsdag og 34 procent, hvis man ser på gennemsnittet de seneste 30 dage.

"Det er en stor glæde for mig at offentliggøre det første skridt mod en sammenlægning af UTI og DSV. Vi komplementerer hinanden godt inden for både forretningsaktiviteter og geografi.

Sammen vil vi stå endnu stærkere og kunne udnytte de forretningsmæssige synergier samt større geografisk rækkevidde til gavn for aktionærer, kunder og ansatte. Vi ser frem til at forene kræfterne og byde vore nye kolleger fra UTI velkommen hos DSV," siger formand Kurt Larsen i en meddelelse.

Succes gennem opkøb

DSV har historisk haft stor succes med at vokse gennem opkøb, og det har i længere tid været en klar ambition for ledelsen, men alligevel er det flere år siden, at det seneste store opkøb blev gennemført.

UTI Worldwide har i de seneste 12 måneder haft en omsætning på knap fire mia. dollars, og dermed vil opkøbet øge DSV's omsætning med omkring 50 procent. Den danske koncern vil finansiere handlen på knap ni mia. kroner med fem mia. kroner af egne midler, mens Nordea, Danske Bank og hollandske ING også har forpligtet sig til at medfinansiere transaktionen.

Den danske transport- og logistikkoncern vurderer, at opkøbet vil styrke selskabets luft- og søfragtsdivision, Air & Sea, og peger på, at der er mange synergieffekter at hente. Det gælder blandt andet et stærkere netværk, flere serviceudbud samt bedre it-infrastruktur.

"Derudover bliver DSV en global aktør inden for kontraktlogistik og udbygger vejtransportaktiviteterne til markeder uden for Europa. Dette gør DSV i stand til at tilbyde sine kunder et bredere udbud af services," skriver det danske selskab.

To år før gennemført

DSV vurderer, at der vil gå omkring to år, fra handlen bliver gennemført, til, at det vil forbedre selskabets indtjening.

"På længere sigt forventes overskudsgraderne, inden for de respektive forretningsområder, at kunne løftes hen imod DSV's nuværende niveau, skriver selskabet.

Inden handlen falder endeligt på plads, skal den godkendes af UTI Worldwides aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling. Det amerikanske selskabs største aktionær, P2 Capital Partners, der ejer cirka 10,8 procent af aktierne og alle selskabets konvertible præferenceaktier, har indgået en aftale om at stemme for under visse betingelser.

Derudover skal handlen godkendes af diverse konkurrencemyndigheder, men det danske selskab regner med, at købet bliver gennemført i første kvartal 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111