23948sdkhjf

Scandlines navngav første nye færge til ruten mellem Gedser og Rostock

NYBYGNING: 200 danske og tyske gæster fejrede navngivningen af Scandlines’ første nybygning til Gedser-Rostock.
”Nogle sagde, at vi havde købt færgerne for billigt. Men det kan jeg forsikre jer alle om, at det har vi ikke. Vi ender med at være på niveau med en jumbojet – ja, sådan omkring 140 mio. euro stykket." Ordene kom fra Scandlines' bestyrelsesformand, Steve Ridgway (tidl. CEO hos luftfartselskabet Virgin Atlantic), under hans tale på vegne af det dansk/tyske rederis britiske kapitalfondsejer 3i. Anledningen var navngivningen af den første af Scandlines' to nye færger til Gedser-Rostockruten, som blev navngivet i dag i Rostock.

Et miks af omkring 150 dansk/tyske gæster deltog i navngivningen af 'Berlin', der forrige søndag ankom til dens fremtidige færgeleje i Rostock efter en fire dages succesfuld prøvetur med start fra Fayard den foregående onsdag aften.

Gudmoderen til 'Berlin' var Ines Rehberg, hustru til forbundsdagsmedlem for det tyske regeringsparti CDU fra delstaten Mecklenburg-Vorpommeren, Eckhardt Harald Rehberg. Den tyske navnemoder og valget af Uberseehafen i Rostock som rammen om ceremonien skyldes, at 'Berlin' overtager 'Prins Joachims' plads som den tyskflagede af de to Gedser-færger, når alle formalia er på plads senere på måneden. Skib nummer to, 'Copenhagen', meldes klar inden efteråret, hvor den så overtager pladsen fra danske 'Kronprins Frederik'.

Scandlines forventer, at 'Berlin' påbegynder sin tørn mellem Gedser og Rostock inden månedens udgang. Al teknik meldes på plads, så nu er det bare en masse besætningstræning, en god del bureaukrati. Og så ellers et endeligt ”go” fra kommende flagstat, der udestår i premieren på det mere end fire år forsinkede nybygningsprojekt.

Se flere billeder fra dagens navngivning i Rostock på Søfarts Facebook-side

Søfart bringer en omtale af 'Berlin' på Søfart.dk på fredag og i avisen, der udkommer på mandag.

Læs også:
Første af to nye Gedser-færger gik på prøvetur i farvandet mellem Fyn og Samsø
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063