23948sdkhjf

J. Lauritzen udskifter på CEO-posten

TØRLAST: Gastank og tørlastrederiet J. Lauritzen ledte efter en ny finansdirektør, men fandt en afløser til den siddende administrerende direktør.
J. Lauritzen A/S meddeler, at bestyrelsen i selskabet, i forbindelse med at man leder efter en ny CFO, har bestemt sig til at reducere i ledelsesteamet. 
 
Mads P. Zacho bliver ny CEO i selskabet, og han afløser dermed Jan Kastup-Nielsen. Ændringen vil træde i kraft så hurtigt som muligt, senest 1. december 2016. Mads P. Zacho har været CFO i Torm A/S siden 2013 og havde derforinden stillinger i Mærsk-gruppen, the International Finance Corporation (IFC) og Nordea.

Jesper T. Lok, formand for J. Lauritzen A/S, udtaler: ”Vi er glade for, at Mads kommer til J. Lauritzen A/S. Mads har en solid baggrund både i shipping og i den finansielle sektor, og han har bevist sine lederkvalifikationer.”

Jesper Lok fortsætter: ”Bestyrelsen i J. Lauritzen A/S ser meget frem til at arbejde sammen med Mads og takker samtidig Jan for hans bidrag til J. Lauritzen A/S over årene."
 
Jan Kastrup-Nielsen fortsætter som CEO, indtil overtagelsen er effektueret.

Lykke til fra Torm

Fra rederiet Torm, som rent fysisk blot ligger på den anden side af Tuborg Havnevej i Hellerup, København, har man udnævnt senior vice president Christian Søgaard-Christensen som fungerende CFO i en transitionsperiode, hvor Mads Peter Zacho overleverer sine opgaver. Christian Søgaard-Christensen er for nuværende chef for Torms Corporate Support og er en del af seniorledelsen i rederiet.

Ledelsen i Torm meddeler derudover, at man har indledt en rekruttering efter en ny permanent CFO til Torm.

Administrerende direktør Jacob Meldgaard siger: “Vi vil gerne takke Mads Peter Zacho for hans dedication over de seneste tre år og specielt de mange bidrag gennem Torms restruktureringsproces. Vi ønsker ham held og lykke i den nye rolle.”

Bred vifte af kvalifikationer

Søfart har modtaget følgende skriftlige svar på fire spørgsmål til bestyrelsesformand Jesper Lok:

Hvorfor skifter I ud på CEO-posten, når det er CFO-posten, der bliver ledig?
"Vi har valgt at reducere direktion fra to til én, og Mads har den brede vifte af kvalifikationer, der skal til at løfte den opgave."

Den nye CEO har en markant finansiel baggrund. Hvorfor er der nu behov for at fokusere på den kompetence på CEO-posten?
"Mads har en meget stærk finansiel baggrund, men også en grundig indsigt i shipping, hvilket er en stærk kombination."


Betyder denne nyansættelse på CEO-posten, at I stadig leder efter en ny CFO?
"Det er der ikke umiddelbart planer om."


Hvad er din kommentar til Jan Kastrup-Nielsens periode som CEO?
"Jan har bidraget til J. Lauritzen A/S på mange måder, ikke mindst i forhold til vores gasforretning, men også i forhold til vores bulkaktiviteter i en periode med historisk vanskelige markedsbetingelser."

Fortsætter Jan Kastrup-Nielsen med at have øverste direktøransvar indtil den nye CEO træder til?
"Jan fortsætter, indtil Mads er på plads."


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141