23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB turboladere om bord på Kinas største containerskibe

ABB’s turboladere driver hovedmotorerne og hjælpemotorerne på det største containerskib, der nogensinde er bygget i Kina.

Et 20.000 TEU fartøj - kaldet COSCO Shipping Taurus, der blev lanceret i juni 2017. Det første skib blev bygget af Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. Ltd. (SWS) til levering til COSCO Shipping Lines Co. Ltd. – verdens fjerde største containerrederi. Yderligere 10 fartøjer, også til COSCO Shipping Lines, bliver udstyret med den samme ABB turboladerkonfiguration. De vil øge selskabets flåde på 311 containerskibe med en samlet kapacitet på 1,64 millioner TEU.

Hver hovedmotor bliver udstyret med tre ABB totrins turboladere - A 180-L, designet til store dieselbådmotorer. Disse turboladere øger ydeevne og driftsfleksibilitet og gør operatørerne i stand til at overholde IMO Tier II udledningsforskrifter med laveste brændstofforbrug.  Dermed imødekommes behovet for optimering af brændstofudgifter. Om bord på dette nye skib og dets søsterskibe vil hver af de fire hjælpemotorer blive udstyret med en firetakts TPL67-C turbolader. Med en gennemprøvede driftssikkerhed, der er afgørende for hjælpemotorer, har disse indtil nu været de mest efterspurgte af ABB’s turboladere

 Oliver Riemenschneider, direktør for ABB Turbochargers, siger: ”Vi værdsætter styrken og længden af vores samarbejde med COSCO Shipping Lines Co. Ltd., hvor ABB’s turboladere længe har været i drift på deres flåde. Servicen af de ca. 300 turboladere håndteres via ABB serviceaftaler. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet omkring denne nye leverance”.

 Efter China State Councils præsentation af ”Made in China” strategien i 2015 offentliggjorde Industri- og Informationsministeriet (Ministry of Industry & Information Technology (MIIT)) sidste år ”The Action Plan for Improving the Marine Equipment Industry’s Capability (2016-2020)”. Denne plan redegør yderligere for vigtigheden af at udvikle Kina til et center for shipping og skibsbygning. Konstruktionen af de elleve nye skibe udgør et skridt i udviklingen hen imod dette betydningsfulde mål.

 Allan QingZhou Wang, leder af ABB Turbocharging i Kina, tilføjer: ”Denne forøgelse af lasteevne på containerskibsmarkedet understreger det store potentiale, der er i at opnå målet om at gøre Kina til et center for shipping og skibsbygning på linje med MIIT ambitionerne. Med denne ordre styrker ABB sit fodfæste i Kina og anerkender og reagerer på de asiatiske markedskrav. ”

COSCO Shipping Taurus er 400 meter lang med en bredde på 58,6 meter, og af det samlede TEU på 20.000 er 1.000 TEU beregnet til fryserumskapacitet. Skibet skal sejle ruter fra Asien til Europa.

Om ABB Turbocharging

ABB Turbocharging (www.abb.com/turbocharging) står i spidsen for den globale industri inden for produktion og vedligeholdelse af turboladere på 500 kW til 80+ MW diesel- og gasmotorer. Vores innovative førende teknologi gør vores kunder i stand til at øge deres resultat; producerer lavere udledning og forbedrer brændstofforbruget selv i de hårdeste miljøer. Omkring 200.000 ABB turboladere er i drift verden over om bord på skibe, på kraftværker, diesellokomotiver og store, terrængående køretøjer. Vi har over 100 servicestationer i mere end 50 lande globalt og en stor serviceportefølje, der garanterer originale dele og original service når som helst, hvor som helst.

Om ABB

ABB er teknologisk førende inden for elektrificeringsprodukter, robotter, motorer, frekvensomformere, industriel automation og elnet. Vi betjener kunder inden for forsyning, industri samt transport og infrastruktur. Med mere end 125 års innovation skaber ABB i dag fremtiden inden for industriel digitalisering, den elektriske omstilling og den fjerde industrielle revolution. ABB opererer i mere end 100 lande med mere end 132.000 medarbejdere.  www.abb.com

For mere information kontakt:
Mohamed Qasem: 
Tlf: +45 29 39 34 20
E-mail: mohamed.qasem@dk.abb.com
 
 
 
 
 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.094