Filtermedie til fint formuleret processtøv

| Medlemsnyhed | Indrykket af Simas Filters A/S

Succesfuld substitution af filtermedier

Mange virksomheder med meget fint formuleret støv i deres proces anvender posefiltre med de almindeligt kendte filtermedier. Flere steder oplever man, at det fine støv indlejrer sig i filtermediet og ikke kan renses ud. Renseprocessen med trykluften vanskeliggøres, og posefiltrene har korte levetider. Det kan skyldes, at de konventionelle nålefilt kvaliteter har risiko for at danne små revner i overfladestrukturen.

Som et alternativ til de traditionelle filtermedier har Simas testet non-woven medier med microfine fibre og en rimelig luftgennemtrængningsevne. Testene er gennemført i fuld skala på anlæg med meget fint formuleret processtøv. Og det har været en stor succes. Resultaterne viser, at filtermediet giver en markant bedre filtreringsevne og en mere homogen overflade, der ikke revner. Virkningsgraden af trykluftrensningen øges markant. Det mindsker naturligt forbruget af trykluft. Samlet set tilbageholder filtermediet mere af det fine støv, der udledes mindre emission til omgivelserne, og levetiden på filtrene er længere.

Produktserien med navnet Micro-FibrePlus dækker over, at filtermediet består af mange, meget små fibre. Fordelen er, at selv de fineste støvpartikler afvises i stedet for at trænge ind i filtermediet. Derved reduceres indlejringen af partikler i selve filtermediet til et minimum. Simas tilbyder disse nye filtermedier.

Micro-FibrePlus kan også leveres i en antistatisk udgave, med vand- og fedtafvisende imprægnering samt en version, der er godkendt for kontakt med fødevarer.

Kontakt Alex Jakobsen hos Simas Filters A/S på telefon 40 11 18 77 og hør mere om muligheder og begrænsninger med Micro-FibrePlus.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Simas Filters A/S

Rugvænget 10
8500 Grenaa
Danmark
Simas Filters A/S

Billeder & videoer

Closeup overflade traditionel nålefilt

Send til en kollega

0.115