23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvist Industries opgraderer deres vakuumforsyning

Produktionsvirksomheden Kvist Industries som er kendt for deres kvalitets møbler, har opgraderet deres vakuumforsyning, hvilket har resulteret i en energibesparelse på 61 % på et anlæg

Siddemøbler af høj kvalitet, er den vigtigste produktgruppe hos Kvist Industries A/S. Trækomponenterne til de danske designer møbler, er lavet af massivt træ eller støbt træ. For at opfylde deres egne høje kvalitetskrav, og kravene fra kunderne, udføres den manuelle behandling, som spiller en vigtig rolle, af erfarne medarbejder. For at give overfladerne den perfekte finish, kræver specielt dette område stor viden, og ekspertise. Den automatiske fremstilling af delene udføres på seks forskellige CNC bearbejdningsmaskiner, hvor de enkelte dele er fastspændt via vakuum genereret af Mink klovakuumpumper fra Busch.

Kvist er en familievirksomhed, der er grundlagt for 50 år siden, og nu kører på sin tredje generation. I starten fokuserede Kvist på at fremstille støbte trædele til producenter af siddemøbler. Sidenhen har deres fokus ændret sig, så de I dag selv fremstiller deres egne møbler som stole og borde, hvorefter de bliver solgt via andre møbelproducenter i hele verden.

Kvist hovedmarkeder er Skandinavien og Tyskland, men betydningen af det kinesiske marked vokser i stigende grad, da de kinesiske kunders interesseret for Kvist produkter er stigende. Efter 50 år, er stole og lænestole med design fra de tidlige år blevet klassikere, og disse oplever nu en genfødsel i produktsortimentet. Dog er nydesignede siddemøbler (Billede 1) også en del af Kvist portefølje. Kvist Industries A/S er placeret i den danske by Arre, og har 2 produktionsanlæg, den ene producerer siddemøbler, mens den anden fremstiller borde.

Uderover produktionsanlæggene i Danmark, har kvist også et anlæg i Letland hvor der fremstilles enkelte dele og komponenter. Slutmontage og kvalitetssikring af møblerne foregår på anlæggene i Arre.

Et centraliseret vakuumsystem med tre Mink klovakuumpumper anvendes i hvert af de to danske produktionsanlæg, til at generere det nødvendige vakuum som kræves til fastspænding af komponenterne. Begge centrale vakuumsystemer har været i drift siden juli 2015, hvor de erstattede de tidligere anvendte tørtløbende lamelvakuumpumper og væskeringspumperne. Lamelvakuumpumperne krævede en del vedligeholdelse på grund af slidtage på lamellerne, yderligere skabte vakuumpumperne også meget støj og varme i produktionslokalet. Samtidig skulle vandstanden i væskeringspumperne overvåges konstant og genfyldes eller udveksles, hvis vandet blev forurenet med træstøv.

Den tekniske chef Rune Kvist, var ikke tilfreds med nogen af vakuumtyperne, eftersom ydeevnen ikke var særlig pålidelig. Dette førte ofte til problemer med fastspændingen, fordi maskinerne ikke kunne opnå det krævede vakuumniveau eller opnået det for langsomt.
Rune kvist fandt de 2 centrale vakuumsystemer fra Busch som den optimale løsning.

"Vi plejede at have, i alt 6 vakuumpumper installeret på 3 CNC bearbejdningscentre, med to forarbejdningsborde til vores produktion af siddemøbler. Det medførte overskudsvarme, og støjproblemer som gav en negativ effekt på arbejdsstationerne.
I dag har vi 3 Mink klovakuumpumper uden for bygningen, som går ubemærket hen, bortset fra vi altid har det nødvendige vakuum, vi har brug for til fastspænding” var de positive bemærkninger fra Rune Kvist.

Yderligere er driftssikkerheden og pålideligheden blevet øget væsentlig. Det nødvendige vakuum er altid tilgængeligt, fordi rørsystemet mellem vakuumpumper og CNC-maskinerne (billede 2) fungerer som en vakuumbuffer, hvori der holdes et konstant vakuum på 200 millibar. Det høje niveau af driftssikkerhed er også garanteret af det behov-baseret styresystem. De eneste vakuumpumper i drift, er dem der rent faktisk er nødvendige af hensyn til vakuumniveauet i rørsystemet. I praksis kan to af de tre installerede Mink vakuumpumper, opnå dette. Så hvis en af dem skulle svigte, ville det ikke have nogen indvirkning på produktionen.

Endnu en væsentlig fordel ved det centraliserede vakuumsystem, er gjort mulig via det behov-baserede styresystem og det frekvensstyret drev (billede 3) hvor store energibesparelser kan blive skabt. For det første, kræver en Mink klovakuumpumpe mindre energi end andre sammenlignelige vakuumpumper af samme størrelse. Dette er blandt andet gjort muligt via det kontraktfrie princip, og derfor slidfrie vakuum teknologi. Desuden forbliver pumpehastigheden og vakuum ydeevnen konstant gennem hele livscyklussen hvorimod en tørtløbende lamelvakuumpumpe løbende vil falde i ydeevne grundet slidtage. Dette er grunden til en mindre Mink klovakuumpumpe ofte kan erstatte en større tørtløbende lamelvakuumpumpe. Det betyder i praksis, at mindre motor output er nødvendig for sammenlignelig pumpehastighed.

Som et grundlæggende princip, er der behov for færre vakuumpumper til centralisering af et vakuum forsyning end for decentral installation direkte på CNC bearbejdningscentre. Det er derfor de tidligere 6 lamelvakuumpumper kunne erstattes af 3 Mink vakuumpumper.

I praksis har det centraliserede vakuumsystem vist at kun én Mink vakuumpumpe ved 50 Hertz, og en anden Mink pumpe som automatisk tænder en gang i mellem, og kun kortvarigt ved en lavere frekvens er nødvendigt. Denne opstilling har givet Kvist en energibesparelse på 61 % eller 22.600 kilowatt-timer om året (Billede 4) bare i produktionen af siddemøbler kun. Det andet centraliserede vakuumsystem, som anvendes til fremstilling af borde opnår samme værdier.

Rune Kvist er tilfreds med centralisering af vakuum forsyningen. Det er derfor, han også har besluttet at bruge denne teknologi i den nye fabrik i Letland og har installeret to identiske centraliserede vakuumsystemer med Mink klovakuumpumper.

Ifølge Rune Kvist "vedligeholdelse af Mink klovakuumpumper udgør næsten ingenting"
Kvist har en vedligeholdelseskontrakt med Busch, der omfatter årlig inspektion af alle Mink klovakuumpumper og udskiftning af gearolie. På grund af den slidfri drift, er der ingen grund til at udveksle sliddele som lamellerne i en lamelvakuumpumpe, eller for opgaver som udskiftning af driftsmidler i en væskeringspumpe.

For at læse mere om Kvist Industries og deres produkter klik her

Vil du læse mere om mulighederne med Mink fra Busch vakuumteknik tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.062