23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kunstig intelligens hedder AI. AI + IoT = AIoT

Når AI og IoT kombineres, åbnes op for et helt nyt niveau for effektivitet, performance og værdi. Det niveau er AIoT, og det bruges allerede indenfor flere brancher i dag. Hvad er det for nogle applikationer og hvilke fremtidsmuligheder giver det til IoT markedet? – og hvad kan det betyde for os??

På trods af disse applikationer, så er integrationen mellem AI og IoT stadig i en tidlig fase og rummer store muligheder for yderligere vækst og udvilking. En af de sådanne muligheder er Edge AI – en kombination af edge computing og kunstig intelligens. Kort fortalt, som er der pres på edge computing så databehandling skal ske tættere på hvor data dannes – her er muligheder for at forbedre procestid og volumen.

Med Edge AI, er kunstig intelligens bygget ind i netværket og giver AI mulighed for at kigge på data med det samme. Det betyder, at der kan træffes beslutninger på  millisekunder, baseret på indsamlet data og machine learning. I praksis, så forventes teknologien i praksis at tage predictive maintenance til det næste niveau så decentrale og isolererede IoT netværk kan forudsige fejl på udstyr og hvordan et problem skal overkommes. Det kan ske i et netværk af smart homes  og fabrikker, selvkørende biler, energiforsyninger, AI-drevne sundhedssystemer med mere.

Vejen fra cloud computing imod edge computing skal også tackle et af problemer med cloud-baserede løsninger: sikkerhed.  Omkring 50% af alle situationer med datatab i 2022 fandt sted i skyen. Derimod, hvis data processes på edge istedet for på cloud-niveau, kan det blive automatisk slettet (helt eller delvist) uden at det forlader  det lokale netværk.

Ud over cybersecurity, vil fysisk sikkerhed med videoovervågning også blive diskutteret. Smarte sikkerhedssystemer kan håndtere data i realtid så man kan forudsige sikkerhedstrusler baseret på unormal opførsel og adgangskontrolssystemer vil have mere effektive veje til at identificere en individuel  person via mange parametre samtidigt.

Det kan sagtens være, at noget af dette forekommer lidt teoretisk, men hos os, betragter vi evolutionen af AIoT med stor alvor. Brugen af AI i IoT markedet stiger massivt og giver mange muligheder. 

AI kan gøre et kompliceret netværk simplere at anvende for brugerne. AI kan hurtigt og effektivt konfigurere et netværk og oven i købet åbne adgang for dynamisk konfiguration. Vi kommer til at se en lang række af tilsluttede enheder hvor de indsamlede data skal håndteres af AIoT-systemer.

De fleste IoT use cases er meget ensartede i struktur: et givet workflow er ikke effektivt i dag. IoT connectivitet tilbyder effektivtet og automation. Det er fint – men hvordan ser verden ud i morgen. De kaldes for løsninger, da de jo netop giver en løsning på at løse reelle, industrielle udfordringer.

Vi lever i en tid, hvor en anden transformativ teknologi vinder terræn; kunstig intelligens (AI – det står for “Artificial Intelligence”). Dette begreb dækker computer systemer som kan udføre problemløsning, lære af dette og genkende mønstre og træffe beslutninger ud fra analyser af data. AI systemer fungerer hurtigt og effektivt. 

IoT er fantastisk til at sørge for at real-time data er tilgængeligt og AI er fantastisk til at gennemgå data. Resultatet er klart: når de arbejder sammen skaber de to systemer et forbundet ecosystem og giver nye muligheder for effektivitet, performance og værdi. Det samlede system hedder AIoT, og hvis du ikke ved noget om det – så burde du nok komme igang med det nu! 

Vi hjælper gerne. Ring til os på 4848 0148.

Læs mere her.

DeltaM2M ApS
Kratbjerg 240
3480 Fredensborg
Fredensborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30814975
P nummer: 1013575157

Kontaktperson

Torben Deleuran
Direktør
+45 48480148 tad@deltaM2M.dk

Send til en kollega

0.062