23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rustfri sikkerhedskobling til levnedsmiddelindustrien,

Anvendelse af transmissionselementer i levnedsmiddelindustrien stiller store krav til både materialevalg og til smøring. Firmaet R+W Antriebselemente har netop frigivet en sikkerhedskobling, der opfylder disse krav.

Nu har R+W lanceret en sikkerhedskobling, som er som helt er fremstillet af rustfrit stål. Imidlertid skal koblingens sikkerhedssystem ikke alene beskyttes mod indtrængen af vand eller andre flydende medier, men smøremidlet i koblingen må heller ikke kunne trænge ud i det omgivende miljø. Dette er løst med en effektiv tætning mellem koblingens to parter. Tætningen holder rengøringsmidler, flydende medier og snavs væk fra koblingens vitale dele, og holder samtidigt koblingens smøremiddel inde i koblingen.

R+W’s sikkerhedskobling, som er et patenteret princip, består af to parter, der er forbundet af kugler, der med fjedertryk holdes på plads i et cirkulært spor hvor kuglerne hviler i koniske forsænkninger. Hvis det overførte moment overskrider det indstillede moment, for eksempel ved en blokering af maskinen, og dermed overskrider fjederkraften, der holder kuglerne på plads i forsænkningen, vil kuglerne presses ud af forsænkningerne og de to koblingsparter vil så kunne rotere frit i forhold til hinanden uden belastning. Denne adskillelse af ind- og udgangssiden sker i løbet af millisekunder, og yder dermed en effektiv beskyttelse mod overbelastning og beskadigelse af maskinen. Den mekaniske bevægelse når koblingen udløses, kan overføres til et elektrisk signal.

Når sikkerhedskoblingen ikke er udløst, foregår momentoverførslen slørfrit. Udløsningsmomentet kan indstilles trinløst.


Nærmere informationer hos

ZF Danmark
Kontaktperson Tom Christensen
Telefon direkte 4690 1226
E-mail tom.christensen@zf.com

ZF Danmark ApS
Tåstrupgårdsvej 8-10
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK81091412
P nummer: 1002613491

Send til en kollega

0.047