Maersk Line holder igen med beslutning om nye skibe

Norsk kystfart kunne betale sig i 2015 for Nørresundby Rederi

KYSTFART: Faste kontrakter i euro og fortsat vækst i den norske byggebranche sender Nørresundby Rederi tilbage i sorte tal på bundlinjen.

Nu også små-fartøjer på metanol – hvor langt er bunkeralternativet i skyggen af LNG?

ALTERNATIV BUNKER: Første store metanol-drevne nybygninger leveret, samtidigt bliver Stena Lines metanol-projekt nu fulgt op i Sverige på mindre fartøjer.

38 nye udfordrere klar til shippingmiljøet

DIMSSION: Danmarks Skibsmæglerforening og Rybners Handelsskole har klarmeldt 38 nye elever fra danske shipping- og speditionsfirmaer landet over. De var fo4rleden samlet til officiel dimission hos skibsmæglerforeningen.

Analytiker: Maersk Line kan tiltrække flere investorer alene

OPSPLITNING: Vagtskiftet i toppen af Mærsk-gruppen kom med et forvarsel om opsplitning i selvstændige enheder. Det kan gavne Maersk Line.

DTU-Professor med fokus på de blå muligheder

UGENS PROFIL: Overgangen fra lektor til professor ændrer ikke fokus for Harry Bingham, der ser forskningen, undervisningen af de studerende og kontakten til erhvervet som en helhed, der skal forfølges.

Rederiforeningen tager teten i CO2-indsats

MARITIM POLITIK: Et nyt studie skal inden årets udgang ligge klart om den danske skibsfarts CO2-udledning. Det skal give danske rederier et vidensbaseret udgangspunkt for at gå ind i CO2-debatten i relation til IMO og COP22.

Online Avis Arkiv

Smedegaard får kæmpesum med fra Mærsk

Stena Line næsten i mål med metanol-færgen ’Stena Germanica’

ALTERNATIV BUNKER: Tre ud af fire hovedmotorer kører nu på metanol på ’Stena Germanica’. Stena har dermed høstet de første reelle driftserfaringer.

Siemens træder på bremsen i Storbritannien

Industrigiganten vil ikke søsætte nye initiativer i Storbritannien, før man kender følgerne af Brexit.

Regeringen ønsker Søværnets fregatter fuld operationsklare

ARKTISK BEREDSKAB: Som et led i den analyse af Rigsfællesskabet ansvar for særligt de arktiske områder ønsker regeringen besætningsberedskabet på alle tre fregatter opgraderet til komplet niveau.

DBB Jack-Up Services i nye klæder

Selskabet bliver udskilt fra DBB Group og sætter en tyk streg under ekspertisen: Service og vedligeholdelse af havmøller.

ABB fik ordre på strømanlæg til HH Ferries

Vindgiganter tvivler på Kriegers Flak

En budgiver har allerede trukket sig. De to andre overvejer situationen.

Grønlands nye storhavn kræver brugerbetaling

HAVNE: Sikuki Nuuk Harbour i den grønlandske hovedstad bliver også den første havn i Grønland, der vil forlange direkte brugerbetaling, når man overtager driftsansvaret 1. juli.

Panama-kanal åbning med mislyde

SHIPPING: Premieren-åbningen af det nye kanal-sluse system gik som det skulle for Panama Canal Authorithy, men vandmangel, massive udeståenderne med entreprenørerne og sikkerhedsproblemer lurer forude.

Maersk Oil ser ikke tab af kæmpekontrakt som katastrofe

Rolls Royce åbner for civile droneskibe

TEKNIK: Britisk-baserede Rolls Royce Marine bag nyt multi-million projekt, der skal lancere mandskabsløse skibe som konkret alternativ til kommerciel shipping.

Viking Supply Ships suspenderet fra Oslo Børs

OFFSHORE: Der er fortsat tvivl om Viking Supply Ships' fremtid. Nu beder selskabet alle obligationsholdere om at tage kontakt.

Maersk mister vigtig Qatar-kontrakt

Sanktioner rammer danske Otto Danielsens arktiske stentransporter

TØRLAST: Otto Danielsens charter-aktiviteter blev i 2015 ramt af et svagt shippingmarked såvel som vanskelige forhold ved eksport til Rusland.

Forsvaret ønsker øget arktisk beredskab

Forsvarsministeriet har offentliggjort sin nye analyse omkring beredskabsbehovet i arktisk. Og den anbefaler en markant øget indsats på området.

Varme, effektive dage i Dubai med ’Olfert Fischer’

LAMPEMANDEN: Føljeton 4: Et godt gedigent stykke arbejde under uvante vejrforhold udføres på korvetten ’Olfert Fischer’ under skibets turnus som del i Operation Free Iraq.

Teknisk prestige-symposium skal afvikles i Danmark – men mangler danskere

TEKNIK: Til september skal DTU være vært for det 13. såkaldte PRADS-symposium i rækken - med deltagere fra hele verden. Mere national opbakning efterlyses dog.

Mere magt til unge Uggla?

Storaktionærer vil have mere ud af Mols-Linien

Vejen banes for el til mindre ø-færger

Mærsk klar til at øge og ændre Panama-trafik

Ny CEO for Mærsk

Frit fald fra tusinder af hylder og katastrofe-scenarier

CEO i Skuld: Vi vil være verdensledende

MAN Diesel & Turbos største motor til dato sendt i søen

CEO-skifte giver anledning til strukturovervejelser

DNV GL sætter med ny rapport fokus på vogndæksbrande

Helikoptere sat ind som miljø-“luftskibe” efter bulker grundstødning

Sommerforhold sætter uhyggelig fart på migrantproblemet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Første automatiserede landstrømsanlæg, skal levere strøm til verdens største emissionsfri elfærger

Innovativ ABB-teknologi reducerer udledning, effektiviserer batteriopladning og reducerer sikkerhedsrisikoen på HH Ferries’ rute mellem Helsingør og Helsingborg.

Rigtig god sommer - vi holder åbent som normalt igennem hele perioden

Sommerferien er lige om hjørnet, og vi vil fra Fyns Kran Udstyr A/S gerne ønske dig en rigtig god sommer. Vi holder åbent som normalt igennem hele perioden,

Gummifendere til skibe og havne

WILLBRANDT har i årtier været kendt som leverandør af komplette fendersystemer og tætningsprofiler til skibe og havne i mange af verdens lande.

Jobopslag: Servicetekniker – kraner og løftegrej – Sønderjylland

Vi er en mellemstor virksomhed med god vind i ryggen, og vi mangler derfor endnu en servicetekniker på vores hold til udførelse af eftersyn og vedligeholdelse af kraner og løftegrej.

Færgerejsen starter på Google

De fleste danskere kender grundlæggende til de færgeselskaber, der kan sejle dem fra A til B. Udvalget er trods alt mindre end hvad der er gældende for eksempelvis flybilletter. Alligevel starter rejsen som oftest på Google.

Kraner fra én af de 5 største producenter i verden forhandles nu hos Fyns Kran Udstyr

Vi er hos Fyns Kran Udstyr utroligt stolte over at kunne præsentere endnu et stærkt brand i vores produktportefølje;

ISHØJ HEGN A/S har ansat økonomiansvarlig

Som led i en større organisationsændring er der oprettet en stilling som økonomiansvarlig. Dermed er organisationens administration tilpasset fremtidens krav og vækstforventninger.

Læs vores 10 tips til sikker godstransport

Her får du de ti vigtigste tips ved sikker anbringelse af last ifølge EU’s guide til sikker anbringelse af last ved europæisk vejtransport.

Marine kobling

Den meget fleksible TOK marine kobling er specielt designet til applikationer, der kræver ekstremt lave torsions stivheder og motor fleksibel opstillet og gear fast.

Hvad er fordelene ved en lufttalje vs. en eltalje?

Kender du til fordelene ved lufttaljer vs. elektriske taljer? Denne artikel giver dig et indblik i fordelene ved de to typer taljer.

CENTA Transmissioner – forhandler vibrationsdæmpende motorfødder og ophæng

CENTA GmbH har indledt et tæt samarbejde med engelske Christie & Grey, der er en af verdens førende producenter af vibrationsdæmpende og isolerende motor- og maskinfødder.

Tankstrippingvakuumsystem

Denne kraftfuld Nederman enhed er fremragende til udsugning af farlige og brandfarlige væsker. Kan transportere materiale over lange lodrette og vandrette afstande. Velegnet for tank stripping af lasttanke på skibe.

Supplerende produkt til sine RCT koblinger

Technoflex sammen med REICH-koblinger tilbyder også matchende koblingshuset/pumpehuset flange:

Simpel opsamling af spildte væsker

Denne tromlepumpe er en lille ejektorventilator. Ejektoren passer til en almindelig 2" åbning på en olietromle. Velegnet til udsugning af væsker. Integreret flydelegeme afbryderen sugeren når tromlen er fyldt.

Send til en kollega

0.66